Ο Νομαρχιακός Σύλλογος Α.μεΑ. νομού Καβάλας καταδικάζει απερίφραστα τις απαξιωτικές και ντροπιάστηκες εκφράσεις του δημάρχου Ζακυνθινών για τα άτομα με αναπηρία κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Ζ.
Ο δημόσιος λόγος των ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά και δη με την πολιτική θα πρέπει να διέπεται από σεβασμό και αποδοχή των ανθρώπινων δικαιώματα που είναι θεσμοθετημένα τόσο από την Ευρώπη όσο και από την Ελλάδα.
Για την κατάκτηση των δικαιωμάτων αυτών και κυρίως για το δικαίωμα των ΑμεΑ στην εργασία έχουν δοθεί αγώνες επί σειρά ετών, οι οποίοι δικαιώθηκαν με σειρά νομοθετημάτων που προσφέρουν ίσες ευκαιρίες στα ΑμεΑ για ένταξή στον εργασιακό βίο κατ’ επέκταση, ένταξη στο κοινωνικό σύνολο.
Η Ε.Σ.ΑμεΑ. και οι φορείς μέλη της συνέβαλαν στην λήψη αποφάσεων για την θεσμοθέτηση ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία, χρονίως πάσχοντες και τις οικογένειές τους.
Έτσι θεωρούμε ότι η τοποθέτηση αυτή του Δημάρχου Ζακύνθου αποτελεί ύψιστη προσβολή όχι μόνο για τους Ζακυνθινούς αλλά και για όλα τα άτομα με αναπηρία, τους χρονίως πάσχοντες και τις οικογένειες τους που διαβιούν στην χώρα μας.
Απαιτούμε τη δημόσια και ειλικρινή συγνώμη για το λάθος στο οποίο υπέπεσε και τον έμπρακτο σεβασμό και τη στήριξη των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας μας.