Στις 29-6-2022 αντιπροσωπεία του Νομαρχιακού συλλόγου ΑμεΑ ν. Καβάλας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους του Δήμου Παγγαίου, υπεύθυνους για τη κοινωνική πολιτική του Δήμου, το γ.γ κ.Καλλινικίδη Γεώργιο και την Αντιδήμαρχο κ. Απαζίδου Ζωη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε πλησίον του αυτόνομου μηχανισμού πρόσβασης στη θάλασσα( sea acces) που είναι εγκατεστημένος στη παραλία της Ηρακλείτσας μπροστά στο παρκινγκ ανάμεσα σε δύο beach bar.Στη συζήτηση που ακολούθησε και αφορούσε θέματα εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρία στις προσβάσιμες υποδομές του Δήμου Παγγαίου και ιδιαίτερα τους τουριστικούς προορισμούς π.χ προσβάσιμες παραλίες ,ελεύθερες ζώνες όδευσης πεζών κι εμποδιζόμενων ατόμων, ράμπες και παρκινγκ ΑμεΑ στην Ηρακλείτσα, τη Νέα Πέραμο, στις κατασκηνώσεις ΑμεΑ και στη παραλία Οφρυνίου( Τούζλα) για την ανάγκη βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών που θα καθιστούν απρόσκοπτη την απόλαυση της τουριστικής σεζόν των επισκεπτών κατασκηνωτών και κατοίκων ΑμεΑ της περιοχής.
Αμέσως μετά ακολούθησε αυτοψία στο χώρο της προσβάσιμης παραλίας από την αντιπροσωπεία του συλλόγου όπου διαπιστώθηκε η προσεγμένη εργασία που έχει γίνει με τους διαδρόμους προσέγγισης στον αυτόνομο μηχανισμό, στα σκίαστρα και τις ξαπλώστρες αλλά και στον πολύ καλά συντηρημένο μηχανισμό που λειτουργούσε άψογα. Η κ. Απαζίδου μαζί με τον κ. Καλλινικίδη μας παραχώρησαν σημαντικό αριθμό χειριστηρίων που μπορούμε να τα διαθέτουμε δωρεάν στα μέλη μας και μη που κάνουν χρήση των αντίστοιχων μηχανισμών που βρίσκονται στα εξής σημεία: Νέα Ηρακλείτσα( παρκινγκ), Νέα Πέραμος (τελωνείο),Αμμόλοφοι(πλησίον κατασκηνώσεων ΑμεΑ) και τέλος στη παραλία Οφρυνίου ( Τούζλα).
Επίσης συζητήσαμε για τη κατασκηνωτική περίοδο που ξεκινάει τις επόμενες μέρες προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.
Όταν υπάρχει καλή συνεργασία και αμοιβαία εκτίμηση η οποία κερδίζεται και δεν χαρίζεται οι διαδικασίες απλουστεύονται και χαρακτηρίζονται με θετικό πρόσημο.
 
 
Στις 11-5-2022 επισκέφθηκε τα γραφεία του Νομαρχιακού συλλόγου ν. Καβάλας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημήτριος Μανίτσας
Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των φορέων μας που αφορά παρεμβάσεις στο τομέα της προσβασιμότητας για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία στις υποδομές και υπηρεσίες του νησιού δημόσιες και ιδιωτικές.
Μας χαροποιεί το γεγονός ότι ο κ. Μανίτσας με την ευαισθησία που τον διακρίνει πρωτοστατεί στη δημιουργία προσβάσιμων υποδομών γνωρίζοντας ότι είναι απαραίτητες για την ανάδειξη της ποιότητας ζωής του νησιού της Θάσου ως τουριστικού προορισμού που απευθύνεται σ όλους μας.
Η συνεργασία με το Δήμο Θάσου συνεχίζεται και αφορά τις εργασίες που πρέπει να γίνουν για την εγκατάσταση αυτόνομων μηχανισμών πρόσβασης στη θάλασσα αλλά και τη δημιουργία ολοκληρωμένων υποδομών στις παραλίες του νησιού, γιατί το ενδιαφέρον του Δημάρχου κ Κυριακίδη Ελευθερίου παραμένει αμείωτο και γνωρίζουμε ότι θα συνεχιστεί έως ότου ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις που θα καταστήσουν το νησί της Θάσου φιλικό και προσβάσιμο.
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ RIGINALS"
 
 
 
 
 
 
 
Μετά από παρέμβαση του Νομαρχιακού συλλόγου ΑμεΑ ν. Καβάλας προς την επιτροπή κυκλοφορίας και προσβασιμότητας του Δήμου Καβάλας και την έγκριση των νέων θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ για τη κάλυψη των αναγκών των ατόμων με αναπηρία όσον αφορά τη πρόσβαση στη πόλη της Καβάλας, ξεκίνησε επιτέλους η διαγράμμιση των θέσεων που έχουν χαρακτηριστεί και το φρεσκάρισμα των ήδη υπαρχουσών θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ.
Οι εργασίες χαρακτηρισμού διαγράμμισης και φρεσκαρίσματος θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ στη πόλη γίνονται τη κατάλληλη χρονική στιγμή , έτσι ώστε να είναι έτοιμες τη καλοκαιρινή περίοδο για την εξυπηρέτηση των Καβαλιωτών αλλά και των επισκεπτών , ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.
Η ύπαρξη ικανοποιητικού αριθμού θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ στη πόλη μας αναδεικνύει το επίπεδο πολιτισμού της κοινωνίας μας και το βαθμό αποδοχής των ατόμων με αναπηρία στις υποδομές της πόλης μας χωρίς αποκλεισμούς, αλλά και την ισότιμη συμμετοχή τους σ ένα κράτος σύγχρονο και ανθρωποκεντρικό.
Ευχαριστούμε το Δήμο Καβάλας και τους υπεύθυνους της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου για την άριστη συνεργασία μεταξύ των φορέων μας.
Στις 15-4-2022 αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Νομαρχιακού συλλόγου ΑμεΑ ν. Καβάλας στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των φορέων που εκπροσωπούμε επισκέφτηκε το BAZAAR που διοργάνωσε το Παράρτημα χρόνιων παθήσεων Καβάλας στην Ελευθερούπολη με σκοπό να αγοράσει πασχαλινές λαμπάδες που φιλοτέχνησαν τα παιδιά κι οι εργαζόμενοι της δομής, δραστηριότητες τις οποίες αγκαλιάζει με αγάπη όλη η τοπική κοινωνία επιδεικνύοντας το μέγιστο βαθμό αποδοχής κι αλληλεγγύης προς τα άτομα με αναπηρία.
Εκεί μας υποδέχθηκαν ο Διευθυντής της δομής κ. Σταύρος Γιαννουλίδης και το επιστημονικό προσωπικό της δομής, και ο γ.Γραμματέας του Δήμου Παγγαίου κ . Γιώργος Καλλινικίδης που συμμετείχε κι αυτός στις Πασχαλινές δραστηριότητες της δομής χρόνιων παθήσεων Ελευθερούπολης.
Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ ν. Καβάλας και η Π.Ε τυφλών Ανατ. Μακεδονίας δέχθηκε τη προγραμματισμένη επίσκεψη των Κέντρων Κοινότητας Δήμου Καβάλας με τους Κοινωνικούς λειτουργούς κ Πατέλη Γιώργο και κ Μιχαηλίδου Μαρία.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δικτύωσης και της ενημέρωσης μεταξύ των φορέων που συμμετείχαν, με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση και καθοδήγηση των ατόμων με αναπηρία σχετικά με τα δικαιώματα τους που απορρέουν απ αυτήν.
 
 
Στη συνέχεια της προσπάθειας πού ξεκίνησε ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ ν. Καβάλας με την υποστήριξη της διαδικτυακής σελίδας « Χέρι-Χέρι» και την Athina Panagiotidoy διοργανώνει bazaar με χειροποίητες λαμπάδες για να συγκεντρωθεί χρηματικό ποσό από την αγορά τους που θα χρησιμεύσει για την αλλαγή προσθετικού μέλους κάτω άκρου ενός μέλους του συλλόγου μας που έχει υποστεί ακρωτηριασμό..
 
 
ΤΟ 6ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΤΟΥ Ο.Λ.Κ.
Στις 22-2-2022 μαθητές του 6ου Λυκείου συνοδευόμενοι από τον διευθυντή του 6ου Λυκείου κ. Εμμανουηλίδη και τις καθηγήτριες κ. Ματαντζίδου και κ. Γυφτοπούλου γεμίσανε με πλαστικά καπάκια τις καρδούλες στη παραλιακή ζώνη της Καβάλας συμβάλλοντας έτσι στη διάδοση της ιδέας της ανακύκλωσης!
Στην εκδήλωση ήταν παρούσα η κ. Αννα Θυσιάδου, διευθύνουσα σύμβουλος του Ο.Λ.Κ. η οποία αναφέρθηκε στην συνεργασία των φορέων σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τη κοινωνική του διάσταση. Επίσης ήταν παρόντες αντιπρόσωποι από τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ ν. Καβάλας και την Π.Ε. Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας οι οποίοι μίλησαν στους μαθητές του 6ου Λυκείου για την ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας των ανθρώπων στο θέμα της ανακύκλωσης και της οικολογίας δηλαδή της ενασχόλησης με το περιβάλλον ως παράμετρο της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής και τη προσπάθεια διατήρησης του.
 
 
 
 
 
 
 
759
Απήχηση
46
Αλληλεπιδράσεις
Προώθηση δημοσίευσης
 
21Εσείς και 20 ακόμη
 
2 σχόλια
Νοιάζομαι
Νοιάζομαι
 
 
 
Σχόλιο
 
 
Κοινοποίηση
 
 
Ο Νομαρχιακός σύλλογος ΑμεΑ ν Καβάλας και η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας επισκέφθηκε την Νέα Πέραμο και συναντήθηκε με τον υπεύθυνο μηχανικό του δήμου Παγγαίου κ. Γαβριηλίδη προκειμένου να ενημερωθεί και να συζητήσει μαζί του για την νέα ανάπλαση που λαμβάνει χώρα εκεί. Διατυπώσαμε τους προβληματισμούς μας και εκφράσαμε στον κ. Γαβριηλίδη τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις μας επί του σχεδιασμού του οδηγού όδευσης τυφλών και των ραμπών και ευχαριστούμε τον κ. Γαβριηλίδη για τη θετική διάθεση συνεργασίας. Όλα τα έργα ανάπλασης πρέπει να γίνονται με γνώμονα την ασφαλή και ανεξάρτητη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία όρασης για να έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο και όχι απλώς με την προϋπόθεση της οριακής κάλυψης της υποχρεωτικότητας για προσβασιμότητα. Ευελπιστούμε τα έργα ανάπλασης να συνεχιστούν για να μεγαλώσει η αλυσίδα της προσβασιμότητας στην περιοχή. Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας με την υποστήριξη του Νομαρχιακού συλλόγου ν . Καβάλας θα είναι πάντα επί τω έργω, σε όλες τις νέες μελέτες και σε όλες τις νέες αναπλάσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η προσβασιμότητα με καλύτερο δυνατό τρόπο για τους τελικούς χρήστες, τα άτομα με αναπηρία όρασης.
 
 
 
 
 
 
 

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Τομέα Ψυχικής Υγείας Ν. Καβάλας - ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας, στο πλαίσιο του έργου «Παροχή Υπηρεσιών στα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής (κατ’ αποκλειστικότητα σε ΚΟΙΣΠΕ)», με ΑΔΑΜ 22PROC010092335 2022-02-21 και αρ. πρωτ.: 00699/ 21-02-2022, της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προσχολικής Αγωγής Καβάλας του Δήμου Καβάλας, καλεί για πρόσληψη 19 άτομα, για τρεις (3) μήνες, με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά θέσης και απαραίτητα τυπικά προσόντα:

Δεκατέσσερις (14) νηπιαγωγοί ΠΕ ή βρεφονηπιοκόμοι ΤΕ ή βοηθοί βρεφονηπιοκόμοι ΔΕ, για 6ωρη απασχόληση από Δευτέρα έως Παρασκευή (καθημερινές) επί 3μηνο.

Τυπικά προσόντα:

  • Πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος κατεύθυνσης Νηπιαγωγών ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο τίτλο της αλλοδαπής (2). Πτυχίο Σχολών Νηπιαγωγών της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο τίτλο της αλλοδαπής (2) εφόσον κατέχουν και το απαιτούμενο πτυχίο του Π.Δ. 130/1990 (ΦΕΚ 52/06.04.1990 τ.Α΄)-(πτυχίο εξομοίωσης). Όσον αφορά σε τίτλους χωρών της αλλοδαπής, απαιτείται επιπρόσθετα Βεβαίωση Επανεκπαίδευσης των άρθρων 30 παρ.2 του ν.2083/1992 (ΦΕΚ 159/21.09.1992 τ.Α’) και άρθρο 10 παρ.3 του ν.2327/1995 (ΦΕΚ 156/31.07.1995 τ.Α’). Από την υποχρέωση αυτή απαλλάσσονται οι πτυχιούχοι χωρών της Ε.Ε. και του Ελληνικού Κολλεγίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Βορείου και Νοτίου Αμερικής
  • Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Βρεφονηπιοκομίας ή Προσχολικής Αγωγής ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΤΕΙ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
  • ή Πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων-Παιδοκόμων ή Βοηθών Βρεφοκόμων ή Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων ή Βοηθών Βρεφοκόμων Παιδοκόμων ή Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης ή Επιμελητών Πρόνοιας ή Κοινωνικών Φροντιστών ή Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες ή Βοηθών Γενικής Βρεφονηπιοκομίας ή Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος των παρακάτω σχολικών μονάδων: ΙΕΚ ή Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης ή Επαγγελματικής Σχολής ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν.1346/1983 ή Ν.3475/2006 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

Πέντε (5) υπάλληλοι γενικών καθηκόντων ΥΕ, για 6ωρη απασχόληση από Δευτέρα έως Παρασκευή (καθημερινές) επί 3μηνο.

Τυπικά προσόντα:

  • Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου (για όσους έχουν αποφοιτήσει μέχρι το 1980) ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής,
  • ή Απολυτήριος Τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, του άρθρου 1 του ν. 2817/2000 ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής,
  • ή Απολυτήριος τίτλος τριταξίου γυμνασίου ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής, ή Ισοδύναμος Απολυτήριος Τίτλος Κατώτερης Τεχνικής Σχολής του ν.δ. 580/1970 ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής,
  • ή Απολυτήριοι τίτλοι Γ΄ Γυμνασίου των σχολικών περιόδων 1976-1977 έως και 1979-1980 θα γίνονται δεκτοί,
  • ή οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας. 

Σημειώνεται ότι, για τις θέσεις «Πέντε (5) υπάλληλοι γενικών καθηκόντων ΥΕ», θα επιλεγούν μέλη/συνεταιριστές της Α’ Κατηγορίας του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας (λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας - άτομα με ψυχικές διαταραχές, ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες ή/και σε μειονεκτούσες ομάδες), καθώς οι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) του άρθρου 12 του Ν. 2716/1999, εγγράφονται αυτοδίκαια, όπως ρητά ορίζει το εδαφ. αγ’ της παρ. 2 του αρ. 14 του Ν. 4430/2016, στις Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης Ευάλωτων Ομάδων, οι οποίες, σύμφωνα με το εδάφιο αα’ της παρ. 2 του αρ. 14 του Ν. 4430/2016, επιδιώκουν την ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή, των ατόμων που ανήκουν στις Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες. Ποσοστό 30% κατ’ ελάχιστον των μελών και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές ανήκουν υποχρεωτικά σε αυτές τις κατηγορίες.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός έναντι του COVID-19 καθώς ο ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας αποτελεί φορέα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το προσωπικό που θα απασχοληθεί στην υλοποίηση του ανωτέρου έργου, κατά την πρόσληψή του, προσκομίζει τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στην παρ. α) του άρθρου 207 του ν.4820/2021 και στο άρθρο 9 του ΦΕΚ 32Β-08-01-2022.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ:

Η τριμελής Επιτροπή Επιλογής Προσωπικού του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας θα προβεί σε αξιολόγηση των προσόντων των υποψηφίων και θα συντάξει πίνακα αξιολόγησης, ανά προκηρυσσόμενη ειδικότητα, βάσει των τυπικών προσόντων που αναφέρονται παραπάνω, συνεκτιμώντας κοινωνικά κριτήρια (ένταξη σε ευάλωτη κοινωνικά ομάδα, ύπαρξη προστατευόμενου/ων τέκνου/ων ΑμεΑ), εισοδηματικά κριτήρια (χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα, διάρκεια ανεργίας) και επαγγελματικά κριτήρια (συναφής εμπειρία/προϋπηρεσία).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η τριμελής Επιτροπή Επιλογής Προσωπικού του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας, συνεδριάζει, ελέγχει και συμπληρώνει το βαθμολόγιο κάθε υποψήφιου. Συντάσσει καταλόγους, όπου θα αναφέρονται οι προτεινόμενοι προς συμμετοχή ανά ομάδα, στόχο. Οι κατάλογοι αυτοί θα περιλαμβάνουν τα ονόματα των ωφελουμένων και μια εισηγητική έκθεση για τον κάθε ωφελούμενο. Ο κατάλογος θα συνοδεύεται από τις αιτήσεις και τα συμπληρωμένα έντυπα των συνεντεύξεων. Συντάσσονται τα πρακτικά των προτεινόμενων επιτυχόντων, επιλαχόντων και απορριπτέων ωφελουμένων. Ο κάθε κατάλογος θα διαμορφωθεί κατά φθίνουσα σειρά σε σχέση με το συνολικό βαθμό κάθε υποψήφιου.

Η τελική επιλογή ωφελουμένων θα επικαιροποιηθεί από το Δ.Σ. του ΚΟΙΣΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ.

Θα υπάρξει σύνταξη τελικών καταλόγων επιτυχόντων, επιλαχόντων και απορριπτέων και πλήρης εφαρμογή αποφάσεων, κανόνων και διατάξεων για την απόλυτη προστασία των προσωπικών δεδομένων κάθε υποψήφιου ωφελούμενου.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Προθεσμία υποβολής φακέλου: από τη Δευτέρα 21/02/2022 έως την Παρασκευή 25/02/2022 και ώρα 13:00 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενες/-οι παρακαλούνται να ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ (E-MAIL) Ή ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΦΑΚΕΛΟ που θα αναγράφει: ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΙΣΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

που θα περιέχει:

α) συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση (συνημμένο αρχείο),

β) αντίγραφα των απολυτηρίων ή των πτυχίων τους (όπου χρειάζονται),

γ) συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη τη συγκατάθεση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (συνημμένο αρχείο)

- μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) (σκαναρισμένα αρχεία) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

- ή με αυτοπρόσωπη παράδοση στη διεύθυνση: Ομονοίας 133, Τ.Κ. 65403, Καβάλα, 1ος όροφος (έναντι της Εκκλησίας του Αγίου Παύλου), ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας (υπόψη: κας Ενίσογλου Σοφίας, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00 με 13:00).

Τυχόν πρόσθετα δικαιολογητικά, όπως: εκκαθαριστικό σημείωμα, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, βεβαίωση μονογονεϊκής οικογένειας, δελτίο ανεργίας, βεβαίωση υγειονομικής επιτροπής σε ισχύ από την οποία να προκύπτει το ποσοστό της αναπηρίας τέκνου, τίτλοι σπουδών, βεβαιώσεις επαγγελματικής εμπειρίας κ.ά., παρακαλούμε όπως τα προσκομίσετε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Σημειώνεται ότι, θα ακολουθήσει τηλεφωνική επικοινωνία με όλους τους υποψήφιους, για την ημερομηνία, το μέρος και την ώρα πραγματοποίησης συνεντεύξεων επιλογής προσωπικού για τις ανωτέρω 19 θέσεις, από τριμελή Επιτροπή Επιλογής Προσωπικού, η οποία έχει οριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας.

Με τιμή,

Το Δ.Σ. του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας

Πρόσκληση (pdf)

Αίτηση πρόσληψης (pdf)

Δήλωση συγκατάθεσης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων (pdf)

Στις 12-2-2022 εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ ν. Καβάλας και του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. Καβάλας μετά από πρόσκληση επισκέφτηκαν τον νεόδμητο παιδικό σταθμό του ΟΑΕΔ στο Περιγιάλι Καβάλας.
Ο Πρότυπος βρεφονηπιακός σταθμός στεγάζεται σε κτιριακές εγκαταστάσεις 1800 τ.μ. σε οικόπεδο 7 στρεμμάτων και διαθέτει όλες εκείνες τις υποδομές και υπηρεσίες όπως χώρους με φυσικό φωτισμό , παιχνιδότοπους, γυμναστήρια, ιατρείο, αναρρωτήριο, εργαστήριο συναισθημάτων και δεξιοτήτων όπου δημιουργείται ένα ιδανικό περιβάλλον που αποσκοπεί στη θετική διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών που φιλοξενούνται.
Πιθανόν να είναι o μοναδικός στην Ελληνική Επικράτεια μ αυτές τις υποδομές και παροχές τις οποίες συναντάμε στις εύρωστες οικονομικά χώρες.
Η ένταξη των βρεφών και των νηπίων που ενδιαφέρονται θα γίνεται καθαρά με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια των γονέων τους και προτεραιότητα θα έχουν οι ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως ΑμεΑ , μονογονεικές, πολυτέκνοι κλπ
Η φιλοξενία των βρεφών και των νηπίων θα γίνεται εντελώς δωρεάν
ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 14-2-2022
Συγχαίρουμε την Διοίκηση του ΟΑΕΔ και ιδιαίτερα την Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ ΑΜΘ Κ. Πέππα Ευσταθία για την πρωτοβουλία της δημιουργίας του πρότυπου βρεφονηπιακού σταθμού που αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη μας
Αντιπροσωπεία από τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Π.Ε. Καβάλας και την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών ανατολικής Μακεδονίας επισκέφθηκε τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 τη διευθύνουσα σύμβουλο του Ο.Λ.Κ. κυρία Άννα Θυσιάδου προκειμένου να συζητηθούν θέματα προσβασιμότητας και εξυπηρέτησης των Α.μεΑ. στην περιοχή ευθύνης του Ο.Λ.Κ.
Συζητήθηκε το θέμα της μελέτης για την ανάπλαση που πρόκειται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες στην οδό Αβέρωφ, όπου μεταξύ άλλων θα δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις για χώρους υγιεινής, όπου θα συμπεριλαμβάνονται και τουαλέτες για τα Α.μεΑ. Στο κομμάτι αυτό της παραλιακής ζώνης θα συμπληρωθεί επίσης η προσβάσιμη διαδρομή με την τοποθέτηση οδηγού όδευσης τυφλών και ανάλογων ραμπών, ώστε να συνδεθεί η υπάρχουσα προσβάσιμη διαδρομή της οδού Εθνικής Αντίστασης με αυτήν της οδού Ερυθρού Σταυρού.
Στη συζήτηση επίσης έγιναν προτάσεις από τους δύο συλλόγους επί της δημιουργίας δύο νέων θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων Α.μεΑ. που προτίθεται να οριοθετήσει ο Ο.Λ.Κ. στην περιοχή του παλιού κολυμβητηρίου, ώστε η παρέμβαση αυτή να είναι ολοκληρωμένη και να εξυπηρετεί κατά το μέγιστο δυνατό τους χρήστες. Οι θέσεις στάθμευσης θα εξυπηρετούν και τους επισκέπτες του αρχαιολογικού μουσείου Καβάλας σύμφωνα με το αίτημα της εφορείας αρχαιοτήτων Καβάλας και της διευθύντριας κ Δαδάκη και θα πρέπει το έργο να περιλαμβάνει και οδηγό όδευσης τυφλών στο πεζοδρόμιο μπροστά από το παλιό κολυμβητήριο, αλλά και την κατασκευή των ανάλογων ραμπών για την εξυπηρέτηση των ατόμων που έχουν κινητική αναπηρία.
Η κυρία Θυσιάδου αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση στην παραλιακή ζώνη των καλαίσθητων κατασκευών περισυλλογής πλαστικών καπακιών, μιας δράσης που σκοπεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στην ανακύκλωση, αλλά ταυτοχρόνως να δημιουργηθεί ένα ταμείο αλληλεγγύης για τις ανάγκες των ανασφάλιστων ατόμων με αναπηρία .Οπότε οι σιδερένιες καρδούλες έχουν διπλό λόγο ύπαρξης και είναι μια δράση που όλοι καλούμε να αγαπηθεί από τους συμπολίτες μας.
Τέλος, με χαρά τα δύο σωματεία δέχθηκαν από την κυρία Θυσιάδου πρόσκληση για να συμμετέχουν στην εκδήλωση που θα διοργανωθεί από τον Ο.Λ.Κ. και το ΔΙΠΑΕ και θα αφορά μελλοντική συνεργασία για την έκδοση μελετών. Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζεται το έργο των συλλόγων που εκπροσωπούν τα άτομα με αναπηρία της περιοχής και να προκύπτουν συνεργασίες μέσα από τις οποίες θα δημιουργηθεί διπλό όφελος. Από τη μια πλευρά όλοι οι φορείς, είτε πρόκειται για αυτούς που υλοποιούν τα έργα, είτε πρόκειται για αυτούς που εκδίδουν τις μελέτες των έργων, θα μπορούν να ενημερωθούν για τις ανάγκες των Α.μεΑ. από τους ίδιους του συλλόγους που είναι οι καλύτεροι γνώστες του αντικειμένου, αλλά και την από την άλλη πλευρά εφόσον υπάρχει αυτή η συνεργασία τα έργα που θα παραδίδονται θα έχουν κατασκευαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να είναι πλήρως λειτουργικά και εξυπηρετικά για τους τελικούς χρήστες, τα Α.μεΑ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και μας ικανοποίησε ιδιαιτέρως η διάθεση του Ο.Λ.Κ. και της κυρίας Θυσιάδου προσωπικά να συνεργαστεί και να ακούσει όλους τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μας σχετικά με τα θέματα της προσβασιμότητας και να εργαστεί για την επίλυσή τους.
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και άτομα που στέκονται
 
 
 
 
 
 
 
Ο Νομαρχιακός σύλλογος ΑμεΑ ν Καβάλας πραγματοποίησε στις 13-1-2022 συνάντηση εργασίας στα γραφεία του με τον Αντιδημάρχο κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Καβάλας κ Λεωνίδα Παππά.
Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από θέματα και ζητήματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία , χρονίως πάσχοντες και τις οικογένειες τους και το πόσο έχει δυσκολέψει η καθημερινότητα τους μ όλες αυτές τις αλλαγές που έχει επιφέρει η κατάσταση την οποία βιώνουμε.
Επίσης συζητήθηκαν διαχρονικά αιτήματα του χώρου μας που αφορούν την βελτίωση των συνθηκών όσον αφορά τις μορφές προσβασιμότητας στην πόλη της Καβάλας, όπως επίσης διάφορες λύσεις που αφορούν τα συγκεκριμένα ζητήματα.
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος