Την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομαρχιακού Συλλόγου Α.μεΑ. βρέθηκαν στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» με σκοπό τη δωρεά ενός ηλεκτροκίνητου αναπηρικού αμαξιδίου στο μέλος μας με κινητική αναπηρία που διαμένει στη δομή.
Ο Νομαρχιακός Σύλλογος Α.μεΑ. βρίσκεται στο πλευρό όλων των ατόμων με αναπηρία, των χρονιών πασχόντων και των οικογενειών τους, προσπαθώντας στο μέτρο του δυνατού να τους υποστηρίζει ότι το χρειάζονται, να καλύπτει ανάγκες τους ,εφόσον δύναται, και να συμβάλει στη δημιουργία υποστηρικτικού περιβάλλοντος και ίσων ευκαιριών.
Θεωρούμε ότι πράξεις όπως αυτή του συλλόγου μας θα πρέπει να αποτελούν κανόνα και όχι εξαίρεση σε μία πολιτισμένη κοινωνία όπως αυτή που ζούμε και στην οποία δεν πρέπει να χωρούν αποκλεισμοί και προκαταλήψεις.
Σημ. Το ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο που δόθηκε στο μέλος μας, αποτελεί δωρεά του Χορευτικού Ομίλου Καβάλας, τον οποίο ευχαριστούμε για άλλη μία φορά.
 
 

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος Α.μεΑ. νομού Καβάλας ενημερώνει τα μέλη του ότι στην κατοχή του συλλόγου έχει περιέλθει ένα ακόμη ηλεκτροκίνητο αναπηρικό αμαξίδια, έπειτα από δωρεά συμπολίτη μας. Το ηλεκτροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο , με πρωτοβουλία του δημάρχου Καβάλας και σε συνεργασία με το τεχνικό τμήμα του Δήμου Καβάλας, συντηρήθηκε και είναι έτοιμο προς παραδώσει σε όποιον συμπολίτη μας με κινητικά προβλήματα το έχει ανάγκη. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, και το προσωπικό του τεχνικού Τμήματος για την πρωτοβουλία τους αυτή και τη συνεισφορά τους με αυτό τον τρόπο στην διευκόλυνση της καθημερινότητας κάποιου συμπολίτη μας.

 

. 

 

 

 

Το μεσημέρι της Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 ο Πρόεδρος του συλλόγου, Σμάραγδος Κρεμύδας, η Γενική Γραμματέας, Δέσποινα Μαμαλιά και η ασκούμενη Κοινωνική Λειτουργός, Μάρθα Βέρρου, επισκέφθηκαν τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο "Ασημακοπούλου"  και παρέδωσαν στον ωφελούμενο της  δομής, Hussein, ένα αναπηρικό αμαξιδιο για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησής του με σκοπό τη διευκόλυνσής του κατά το χρονικό διάστημα επιδιόρθωσης του δικού του αμαξιδιού, ώστε να μην μείνει απομονωμένος και αποκλεισμένος και να συνεχίσει ανεμπόδιστος τις καθημερινές του δραστηριότητες. Στη δομή μας υποδέχτηκε ο Διοικητής, Δημήτριος Ρέμος και ο  συντονιστής της ομάδας της οργάνωσης  SolidarityNow στην Καβάλα, Γιώργος Φλώρος.

 

 

 

Προκήρυξη έκτακτου προσωπικού από τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Νομού Καβάλας για το Έργο "SocialCrafts" που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG V-A GREECE - BULGARIA 2014-2020.

Προκήρυξη (pdf)

Αίτηση (pdf)

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος Α.μεΑ. νομού Καβάλας καταδικάζει απερίφραστα τις απαξιωτικές και ντροπιάστηκες εκφράσεις του δημάρχου Ζακυνθινών για τα άτομα με αναπηρία κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Ζ.
Ο δημόσιος λόγος των ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά και δη με την πολιτική θα πρέπει να διέπεται από σεβασμό και αποδοχή των ανθρώπινων δικαιώματα που είναι θεσμοθετημένα τόσο από την Ευρώπη όσο και από την Ελλάδα.
Για την κατάκτηση των δικαιωμάτων αυτών και κυρίως για το δικαίωμα των ΑμεΑ στην εργασία έχουν δοθεί αγώνες επί σειρά ετών, οι οποίοι δικαιώθηκαν με σειρά νομοθετημάτων που προσφέρουν ίσες ευκαιρίες στα ΑμεΑ για ένταξή στον εργασιακό βίο κατ’ επέκταση, ένταξη στο κοινωνικό σύνολο.
Η Ε.Σ.ΑμεΑ. και οι φορείς μέλη της συνέβαλαν στην λήψη αποφάσεων για την θεσμοθέτηση ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία, χρονίως πάσχοντες και τις οικογένειές τους.
Έτσι θεωρούμε ότι η τοποθέτηση αυτή του Δημάρχου Ζακύνθου αποτελεί ύψιστη προσβολή όχι μόνο για τους Ζακυνθινούς αλλά και για όλα τα άτομα με αναπηρία, τους χρονίως πάσχοντες και τις οικογένειες τους που διαβιούν στην χώρα μας.
Απαιτούμε τη δημόσια και ειλικρινή συγνώμη για το λάθος στο οποίο υπέπεσε και τον έμπρακτο σεβασμό και τη στήριξη των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας μας.

https://www.facebook.com/100009710924963/videos/1309674276032924

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ ν. Καβάλας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον μεγάλο αριθμό ατόμων που βρίσκονται σε λίστες αναμονής για την παραλαβή του αντιγριπικού εμβολίου, μεταξύ των οποίων και πολλών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρία και χρονίως πάσχοντες κ.α), την ώρα που σύμφωνα με δηλώσεις του φαρμακευτικού συλλόγου Καβάλας δεν υπάρχουν αποθέματα ενώ οι ποσότητες που αναμένεται να διατεθούν στα φαρμακεία το επόμενο διάστημα (μετά τις 15-20 Νοεμβρίου) δεν θα μπορέσουν να καλύψουν ούτε το 1/3 των υπόλοιπων συνταγογραφημένων εμβολίων.
Σχήμα οξύμωρο αποτελεί την ίδια στιγμή η έντονη προτροπή μέσω κοινωνικών μηνυμάτων προς τους πολίτες να εμβολιαστούν.
Ευελπιστούμε η πολιτεία να αντιδράσει άμεσα για την κάλυψη όλων των πολιτών που χρήζουν εμβολιασμού, σύμφωνα με τις οδηγίες των θεραπόντων γιατρών τους ώστε να μπορέσουν ένα μήνα μετά να εμβολιαστούν και για τον πνευμονόκοκκο που επίσης θεωρείται σημαντικό για την υγεία τους.

Ακόμη και στις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν λόγω covid η ελεγκτική επιτροπή του Νομαρχιακού συλλόγου AμεΑ ν Καβάλας βρίσκεται στις επάλξεις κι εργάζεται για την εύρυθμη λειτουργία του . ?.Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

Στις 22.10.2020 αντιπροσωπεία του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ν. Καβάλας μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας λόγω της κλήτευσης του προέδρου του συλλόγου, κ. Κρεμύδα, ως μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση επαιτείας αλλοδαπών που παρουσιάζονταν ως κωφοί, αποσπώντας χρηματικά ποσά από ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας σε θέματα αναπηρίας.
Η εξιχνίαση της υπόθεσης επετεύχθη χάρη στις προσπάθειες του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ν. Καβάλας, οι οποίες αποσκοπούν στην προάσπιση της αξιοπρέπειας του χώρου των ατόμων με αναπηρία που πλήττεται από επιτήδειους που προσπαθούν να παρεισφρήσουν για να εκμεταλλευτούν τα άτομα με αναπηρία με σκοπό το παράνομο κέρδος.
Η ποινή που επεβλήθη στο μέλος του παράνομου κυκλώματος ήταν 18μηνη φυλάκιση, κάτι που αποδεικνύει τη σοβαρότητα της υπόθεσης και την αυστηρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται υποθέσεις που αφορούν παράνομες δραστηριότητες ανθρώπων που επιβουλεύονται ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.
Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβάλας ενημερώνει τους συμπολίτες μας να μην παρασύρονται από επιτήδειους και να μη δίνουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό που καταλήγει σε σκοτεινούς προορισμούς και αποδέκτες.
Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβάλας πάντοτε θα μάχεται για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία με αξιοπρέπεια γιατί τα ΑμεΑ “ΔΕΝ επαιτούν αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΝ!”
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και πανωφόρια
 
 
 
 
 
 
 
 
Σχόλιο
 
 
Κοινοποίηση
 
 
Το Σάββατο 26-9-2020 στο νησί της Θάσου στον Λιμένα και στον χώρο του Καλογερικού πραγματοποιήθηκε το συμπόσιο "κωφοί και ακούοντες εν δράσει".
Το θέμα της συνάντησης εργασίας ήταν Τοπικές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης για ευπαθείς πληθυσμούς με έμφαση στην πληθυσμιακή μειονότητα των ΑμεΑ (με νοητική φυσική αισθητηριακή συναισθηματική ανεπάρκεια η σοβαρή διαταραχή).Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ ν. Καβάλας ως φορέας που εκπροσωπεί τα άτομα που πάσχουν από τις μορφές αναπηρίας που αφορά η συνάντηση εργασίας.
Εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ ν. Καβάλας ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου κος Κρεμύδας Σμάραγδος και η Γ.Γραμματέας του συλλόγου κα Μαμαλιά Δέσποινα. Ο κος Κρεμύδας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κωφά μέλη μας και αφορούν την έλλειψη προσβασιμότητας στις δημόσιες υπηρεσίες λόγω της ανυπαρξίας διερμηνείας νοηματικής γλώσσας που δημιουργεί τεράστιες δυσκολίες στην διεκπεραίωση των υποχρεώσεων των κωφών μελών μας στην καθημερινότητα τους.
Στο συμπόσιο συμμετείχε επίσης και η Γ.Γραμματέας αθλητισμού κα Καβατζίδου Ελένη όπου και παρουσίασε τις δράσεις και το μελλοντικό πλάνο της Γενικής γραμματείας αθλητισμού.
Επίσης τις δράσεις και το μελλοντικό πλάνο του Δήμου Θάσου παρουσίασε ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Θάσου κος Τσουλκάνης Γεώργιος. Τις δράσεις και το μελλοντικό πλάνο της Ιεράς Μητρόπολης Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και πανωφόριαΦιλίππων Νεαπολέως και Θάσου παρουσίασε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κος Παύλος Κίτσος.
Επίσης παρουσίασαν τις δράσεις και τα μελλοντικά τους πλάνα οι :κα Ευθυμία Ζέρβα εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού τμήματος Καβάλας και η κα Αποστολία Καλούδη μαθηματικός καθηγήτρια ειδικής αγωγής.

Στις 24/9/2020 αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ και εκπρόσωποι της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ και του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ ν. Καβαλας επισκέφθηκαν το Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών του Δέλτα Νέστου στην Κεραμωτή, προκειμένου να συζητήσουν αρχικά για το έργο το οποίο κατασκευάζεται στην λιμνοθάλασσα Κεραμωτής και αφορά προσβάσιμη διαδρομή 610 μέτρων στις όχθες της λίμνης. Οι υποδομές προσβασιμότητας θα αποτελούνται από θέσεις σταθμευσης ΑμεΑ, κιόσκι και παγκάκια στα οποία θα μπορούν να ξεκουράζονται οι επισκέπτες, τουαλέτες ΑμεΑ, ειδικό δάπεδο για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και ειδική σήμανση για πληροφορίες με γραφή Braille. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα όπου και υποβλήθηκαν προτάσεις από τους συνεργάτες της ΕΣΑμεΑ, κο Αλέξανδρο Μουρούζη και τον εμπειρογνώμονα μηχανικό – αξιολογητή κο Παναγιώτη Τσαλή. Με την ολοκλήρωση του έργου θα ακολουθήσει αξιολόγηση από κλιμάκιο της ΕΣΑμεΑ και των φορέων μελών της. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκτός των άλλων ο πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ κος Κρεμύδας Σμάραγδος με την Αν. Γεν. Γραμματέα κα Μαμαλιά Δέσποινα και τον Αντιπρόεδρο Β΄ του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ κο Μασμανίδη Δημήτριο, ο πρόεδρος του κέντρου πληροφόρησης του Δήμου Νέστου καθηγητής κος Γαιτατζής Γεώργιος και ο αντιδήμαρχος Τ.Υ. Δήμου Νέστου κος Χιώτης Κων/νος με τους συνεργάτες του.

Η ράμπα πρόσβασης ΑμεΑ στο 10ο δημοτικό σχολείο έχει κατασκευασθεί με τις καλύτερες προδιαγραφές, και μάλιστα με κλίση μικρότερη από την προβλεπόμενη.
Αυτό το γεγονός έχει αναδείξει την ανάγκη συνεργασίας των αρμόδιων για την κατασκευή έργων με υποδομές προσβασιμότητας, και των οικείων συλλόγων ΑμεΑ που έχουν τεκμηριωμένη άποψη. Αυτή η συνεργασία παράγει θετικά αποτελέσματα όσον αφορά την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία χωρίς αποκλεισμούς και περιθωριοποίηση.
Ευχαριστούμε τον δήμαρχο Καβάλας και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, αλλά και την τεχνική υπηρεσία δήμου Καβάλας που όλο αυτό το διάστημα συνεργάστηκαν με τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ ν. Καβάλας για να επιτευχθεί αυτό το θετικό αποτέλεσμα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+3