Την Πέμπτη 10-9-2020 και ώρα 6.30 μμ έξωθεν των γραφείων του Νομαρχιακού συλλόγου ΑμεΑ ν. Καβάλας στο προαύλιο χώρο της ΠΕ Καβάλας αντιπροσωπείες των Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας, ΠΕ Τυφλών Αν. Μακεδονίας, Νεφροπαθών και Συλλόγου κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό, παραβρέθηκαν για να παρακολουθήσουν επίδειξη τεχνικών πρώτων βοηθειών από τους διασώστες Σαμαρείτες Ερυθροσταυρίτες, Εφη, Λευτέρη και Ρίτσα.
Η συγκεκριμένη ομάδα δια σωστών μας παρουσίασε τη καινούργια μέθοδο ΚΑΡΠΑ που διαφέρει από την παλιά λόγω κορονοϊού. Η επίδειξη ΚΑΡΠΑ περιείχε την προσπάθεια διάσωσης του παθόντος με πιέσεις στο στήθος και με χρήση απινιδωτή, επίσης μας έδειξαντη στάση ανάνηψης μετά την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση του πάσχοντος μέχρι να έρθει ιατρική βοήθεια.
Στη συνέχεια μας επέδειξαν τεχνικές καθαρισμού και επίδεσης τραυμάτων κι εγκαυμάτων. Η επίδειξη όχι μόνο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αλλά υπήρξε και υπόσχεση για την επανάληψη της διαδικασίας στο εγγύς μέλλον. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καβάλας κ. Κωνσταντίνο Αντωνιάδη για την διάθεση του χώρου και του εξοπλισμού που χρειάστηκε για την εκδήλωση.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+3